ONG PartenereMeniu simpluAutentificare membri
  • Utilizator :
  • Introduceti utilizatorul
  • Parola :
  • Introduceti parola
Inregistreaza-te
Meniu membri 

postat la :06.08.2021 / 11:04:32

CONCLUZIILE CONFERINTEI TRANSPORTATORILOR

Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002) dorește pe această cale să aducă la cunoștința opiniei publice și factorilor de decizie din Guvernul României rezoluțiile conferinței de presă a patronatelor din transporturi, desfășurată în data de 05.08.2021, la București.

Prin acest semnal de unitate al breslei Transportatorilor, având în vedere faptul că, pe lângă APTE 2002 în calitate de inițiator, au participat toate asociațiile patronale din sector: UNTRR, FORT, ARTRI, COTAR, ATM BUCOVINA și APULUM Alba Iulia, se dorește trasmiterea unui mesaj foarte clar și lipsit de echivoc către autoritățile Statului Român.

Decizia de impozitare retroactivă a diurnelor și controlalele desfășurate de ANAF reprezintă un abuz și vizează distrugerea transportului rutier românesc, cu consecințe incalculabile pe termen mediu-lung, atât la nivel economico- financiar, cât și pe plan uman.

În ciuda eforturilor Asociațiilor Patronale de a găsi cai de dialog la toate nivelurile posibile, instituțiile Statului nu au făcut decât să ignore apelurile repetate la corectarea acestor măsuri abuzive, culminând cu retragerea unilaterală a reprezentațiilor Ministerului de Finanțe din Grupul de lucru înființat prin Ordin de Ministru.

Solicitările noastre pe lângă caracterul de protest sunt cât se poate de clare și așteptăm de la Guvernul Românie rezolvarea imediată pe următoarele teme:

1. Stoparea imediată a controlelor ANAF pe tema reincadrarii diurnei

2. Anularea imediată a deciziilor de impunere, fie și prin amnistie fiscală

3. Tragerea la răspundere a persoanelor responsabile pentru dezastrul creat

4. Renunțarea la măsura carantinarii șoferilor

Așteptăm un răspuns rapid din partea Autorităților Statului Român, în caz contrar Asociațiile Patronale își rezervă dreptul la supravietiure și vor recurge la măsuri adecvate menite să stopeze aceste abuzuri.

NE VEDEM ÎN SEPTEMBRIE!Comentarii :

Nu sunt comentarii pentru aceasta stire !


Curs valutar
Euro 1€ = RON
Dolar american 1$ = RON
Forint maghiar 100Ft. = RON
 
sursa : BNR

Contor
 
Vizitatori unici din 01.01.2011
 
Contor siteContor siteContor siteContor siteContor siteContor site